Home » Turism Extern » Anglia » Circuit de grup exotic cu avionul - Sri Lanka


Circuit de grup exotic cu avionul - Sri Lanka

Circuit de grup exotic cu avionul - Sri Lanka - de la 1350 EURO

Rezerva online

 

 

SRI LANKA: CIRCUIT SI SEJUR LA PLAJA

 

 

 


Circuit si sejur in Sri Lanka

 

ü Se viziteaza Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa, Matale, Kandy, Peradeniya, Kandy, Nuwara Eliya

ü Sejur la Plaja in Beruwela

ü Zbor din Bucuresti

ü Cazare la hoteluri de 4* si 5*, mic dejun si demipensiune

 

Data de plecare: 16 octombrie 2014

 

 

 

Dincolo de bogatiile culturale si naturale ale acestei tari, exista ceva chiar mai important: curajul si bunatatea locuitorilor sai.

O bijuterie a Oceanului Indian, Sri Lanka este intesanta prin situri arheologice, o fascinanta mostenire spirituala, locuri inca salbatice si plaje idilice.

De la vechiul oras Anuradhapura si ruinele bine-conservate din Polonnaruwa, pana la Templul Dintelui Sacru si impresionanta stanca-fortareata Sigiriya, istoria Sri Lankai se intinde peste mai mult de 3500 de ani si a ramas si astazi la fel de vie si vibranta in inimile locuitorilor si vizitatorilor acestei tari.

Te poti plimba prin plantatiile de ceai si te poti bucura de mancaruri alese din fructe de mare, te poti relaxa pe una dintre numeroasele plaje de nisip auriu sau poti porni intr-o aventura de neuitat.

Tot in Sri Lanka te poti bucura de unul dintre cele mai bune sisteme de Ayurveda. Acesta se bazeaza de o serie de retete, transmise din generatie in generatie, pe o perioada de peste 3000 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itinerariu

 

 

Ziua 01 : Aeroport / DAMBULLA

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Otopeni si imbarcare catre Colombo. Dupa un zbor cu escala la Londra, aterozam pe aeroportul Colombo din Sri Lanka. Dupa ce vom cunoaste ghidul, vom face transferul de la aeroport catre Dambulla. Cazare la hotelul Amaya Lake Resort 4*(sau similar) www.amayaresorts.com.

 

 

Ziua 02 : DAMBULLA / SIGIRIYA / DAMBULLA
Micul dejun la hotel. Plecam catre Sigiriya unde vizitam fortareata de piatra, incadrata in patrimoniul international. Fortareata Sigiriya mai este numita si “Piatra Leului” si a fost construita de catre Regele Kashyapa (477 – 495 i.e.n). Fortareata ce rasare din mijlocul junglei, fiind ridicata pentru a apara orasul ce se intinde pe 70 de hectare. Locatia este superba, imprejmuita de un sant cu apa si  gradini luxuriante. Roca mai este celebra si pentru frescele „Fecioarelor Divine” ce sunt realizate din pigmenti extrasi din pamant si ipsos.

Transfer de la Sigiriya inapoi la Dambulla. Cazare la hotelul Amaya Lake Resort 4*. (sau similar)

Excursii Optionale

Excursie optionala Polonnaruwa, a doua capitala a insulei Sri Lanka, intre secolele 11 – 12 IChr, incadrata deasemenea in patrimoniul mondial. Aici puteti vizita ruinele Palatului Regal, Gal Viharaya unde sunt cele 4 statuete ale lui Buddha in diverse posturi: in picioare, culcat, sezand; tot aici se pot vizita Auditoriul, Baia Lothus, statuia regelui Parakramabahu si Parakrama Samudraya, un lac amenajat de regele Parakramabahu cel Mare. Tot aici, putem vedea locuri celebre precum Templul Shivei, Lankathilake, Watadage, Galpotha, Kiri Vehera si ruinele templului “Dintelui Sacru a lui Budha”. Transfer de la Polonnaruwa la hotel.

Tarif: 2 persoane -  45 USD/persoana; pentru mai mult de 2 persoane – 40  USD/persoana (se vor achita la agentia partenera)

Pretul include transportul pana la destinatie si inapoi la hotel, asistenta turistica si intrarile la obictivele mentionate.

 

Excursie optionala la Minneriya Safari/Eco Park
Safari cu jeep-urile in Parcul National Minneriya, ce se intinde pe 8 hectare si este o adevarata oaza pentru numeroase specii de plante si animale; peste 160 de specii de pasari, 25 de specii de reptile, 26 specii de de pesti si aproximativ 78 de specii de fluturi. Tot aici puteti vedea arbori de bambus, mai putin intalniti in alte parcuri din zona si elefanti salbatici. Transfer de la Minneriya la hotel
Tarif: 2 persoane - 65 USD/persoana; pentru mai mult de 2 persoane – 55 USD/persoana. (se vor achita la agentia partenera)

Pretul include transportul pana la destinatie si inapoi la hotel, asistenta turistica si intrarile la obictivele mentionate.

 

Ziua 03: DAMBULLA / MATALE / KANDY

Mic dejun la hotel. Ne indreptam catre tempul din Dambulla construit de  Regele Walagambahu, in secolul 1 i.e.n, inclus de asemenea parte din patrimoniul mondial. Este unul dintre cele mai impresionante temple sapate in piatra. Vizitam complexul format din 5 pesteri, avand o suprafata de peste 2000 m ,fiind cunoscute ca unele dintre cele mai mari spatii pictate din intreaga lume. Contin peste 150 de picturi rupeste reprezentandu-l pe Budha.

Transfer de la Dambulla la Matale. La Matale vizitam o gradina de mirodenii unde vom vedea diverse specii de plante pentru care este faimoasa Sri Lanka. Aici turistii pot observa procesul de ingrijire si crestere pentru aceste specii. Vor lua parte inclusiv la o demonstratie de gatit.

Transfer de la Matale la Kandy.  Kandy este un important sit, una dintre fostele capitale ale insulei Sri Lanka, iar numele acestei zone inseamna in traducere “o viziune a splendorii si maretiei”, o zona unde legendele, traditiile si folclorul sunt respectate si impartasite celor ce ajung aici. Tot aici facem un tur al lacului amenajat de ultimul rege Sinhala, in 1798; vizitam orasul Kandy, bazarul, centrul de arte si meserii, muzeul de bijuterii, un lapidarium si bineinteles “Dintele Sacru din Kandy”.

Ne vom indrepta apoi catre hotelul Amaya Hills Resort 4*(sau similar) www.amayaresorts.com, dupa ce vom urmari un spectacol traditional.

 

 

 

Ziua 4: KANDY / PERADENIYA / PINNAWALA / KANDY

Mic dejun la hotel. Pornim catre Peradeniya. Gradina botanica Peradeniya a fost amenajata de catre regele Sinhala, fiind extinsa mai tarziu de catre britanici. Are 147 de acri si adopsteste o mare varietate de plante si flori.

Transfer din Peradeniya catre Pinnawala. La Pinnawala este celebrul orfelinat de elefanti, deschis in 1975, an in care erau gazduiti doar 7. La inceput acest orfelinat  a fost gandit in scop turistic, dar ulterior a devenit un centru educational. Sprijnit de experti locali si internationali, acest orfelinat a devenit o adevarata baza stintiifica ce dezvolta programe de inmultire si protejare a speciei. In 1984 se naste primul pui in acest centru. Succesul centrului din Pinnawella a atras atentia unui numar mare de savanti din intreaga lume, fapt ce a sporit notorietatea locului.

Transfer de la Pinnawala la Kandy. Cazare la hotelul Amaya Hills Resort 4*(sau similar).

 

Ziua 05: KANDY / NUWARA ELIYA

Mic dejun la hotelul Amaya Hills. Pornim catre Nuwara Eliya unde vizitam una dintre cele mai mari plantatii de ceai din lume. Sri Lanka este recunoscuta la nivel mondial pentru productia de ceai si calitatea culturilor de ceai.  Nuwara Eliya mai este recunoscuta si pentru terenurile de golf, situandu-se in topul celor mai bune din Asia de Sud.

Cazare la Grand Hotel 4* (sau similar)http://www.grand-hotel-nuwara-eliya-sri-lanka.ww.lk/

 

Ziua 06: NUWARA ELIYA / BEACH HOTEL

Mic dejun la hotel. Pornim catre Beach Hotel din Beruwela. Cazare si cina la hotelul Cinnamon Bey 5*. (sau similar) http://www.cinnamonhotels.com/

 

Ziua 07: RELAXARE LA PLAJA

Vom petrece o zi de relaxare si rasfat la hotelul Cinnamon Bey 5* (sau similar). (avem incluse micul dejun si cina).

 

Ziua 08.  Ultima zi de relaxare si drumul spre casa

Servim micul dejun, parasim camerele la ora 12, dar ne putem bucura inca de soare si valurile marii pana la lasarea serii, cand ne indreptam spre aeroport. 

 

 

Cinnamon Bey 5*, Beruwala

Tip camera: STANDARD ROOM

Tip masa: HB

 

Cinnamon Bey este un hotel de 5*, situat la plaja, in Beruwala. Resortul oferta 200 de camere spatioase, ce ofera oaspetilor oprtunitatea de a se relaxa si a se rasfata cu minunate privelisti asupra Oceanului Indian.

Oaspetii au acces la centru de fitness si centru spa. De asemenea, complexul ofera sauna, baie de aburi si terenuri de tenis.

Lux si confort grupate de la marginea oceanului, Cinnamon Bey in Beruwala este o destinatie de vacanta excelenta pentru relaxare si rasfat.

 

 

Data de plecare

Tarif/pers in DBL

Tarif/ a III-a pers

Tarif/SGL

Tarif/ copil

2-11.99 ani

16.10.2014

1350

1291

1738

Rezerva online

Circuit de grup exotic cu avionul - Sri Lanka